Onderhoud


Door goed en tijdig onderhoud gaan uw sieraden langer mee en voorkomt u onnodige defecten. Onderstaand treft u de gebruiksregels aan voor gouden, zilveren- en zilververgulde sieraden

Gebruiksregels

- Bescherm uw sieraad tegen krassen en butsen;
- Laat uw sieraad geen contact maken met harde oppervlakten en doe uw sieraad niet aan boven een harde vloer;
- Doe uw sieraad af, voordat u gaat sporten, u huishoudelijk werk gaat doen of ander ruw werk, en wanneer u gaat slapen of douchen;
- Vermijd contact van uw sieraad met chemische middelen zoals parfum, schoonmaakmiddelen en middelen gevonden in zwembaden;
- Vermijd contact van uw parels met cosmetica. Hun mooie glans en kleur worden beschadigd door contact met make-up, haarlak en parfum;
- Maak uw sieraden niet schoon met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek;
- Gebruik alleen lauw warm water, zonder chemische toevoegingen;
- Het verkleuren van parels en zilver is mogelijk door normaal gebruik;
- Wij zijn niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het dragen van de sieraden of door verkeerd / oneigenlijk gebruik.

Hoe kan ik mijn sieraden het beste schoonmaken?

Gouden, zilveren en zilververgulde sieraden kunnen schoongemaakt worden met een goede sieraden-reiniger die u kunt kopen bij de juwelier of goudsmid of u kunt de sieraden schoon laten maken door de juwelier of goudsmid. Zelf kunt u de sieraden ook af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) dompelen. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek. Silver en zilververgulde sieraden kunt u ook behandelen met originele zilver poets.

Zilver kan, door zwavelverbindingen - makkelijk zwart worden. Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor.

Titanium sieraden blijven mooi als ze af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) worden gedompeld. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.

Diamanten en zirkonia sieraden kunnen dof worden door huidvet, zeep, boter of olie. Ze verliezen zo hun glans, terwijl juist die schittering de diamant of het zirkonia steentje zo onweerstaanbaar maakt. Een diamant moet daarom gemiddeld één keer per maand worden gereinigd.

Het reinigen kan als volgt:
- Maak in een kommetje een warm sopje met een zacht, vloeibaar (af)wasmiddel. Borstel de diamant hierin voorzichtig schoon met een tandenborstel. Leg hem daarna in een zeef en spoel hem onder warm, stromend water af. Dep hem daarna droog met een zachte, niet pluizende doek.
- Een ander huishoudmiddeltje om diamant weer te laten schitteren is een mengsel van ammoniak en water. Maak een oplossing van gelijke hoeveelheden koud water en ammoniak. Leg het sieraad met de diamant hierin en laat het een half uur weken.
- Haal het sieraad er dan uit en klop voorzichtig met een borsteltje zacht op de voor- en achterkant van de zetting. Haal het nog een keer door de oplossing en laat de diamant, zonder na te spoelen, op een stuk papier drogen.
- Vanzelfsprekend kan een diamant ook met een goed merk vloeibare juwelenreiniger worden schoon gemaakt.

Algemene tips

- Wij raden u af om te zwemmen, douchen of te sporten met uw sieraden aan.
- Indien u gelijktijdig twee of meerdere armbandjes draagt, adviseren wij u om armbandjes te nemen met een minimale dikte van 3 mm. Realiseer u echter dat door het dragen van meerdere armbandjes vergulde en/of rosé sieraden beschadigd kunnen raken en de vergulde laag kan loslaten.

Neem gerust contact op met het Sanjoya Serviceteam indien uw vraag bovenstaand niet werd beantwoord.

Sanjoya beschikt over een eigen reparatieafdeling voor bij Sanjoya afkomstige sieraden en horloges. Informeer naar de mogelijkheden als iets onverhoopt kapot gaat.